wat is het?

Equine-Ultrasound is een lage frequentie therapeutische behandeling die je voor de spieren, pezen, ligamenten, gewrichten en botaandoeningen bij paarden kan gebruiken. Het toestel met lage frequentie ultrasound werkt diep in op het weefsel en versterkt de doorbloeding. Het toestel kan bij herstel van letsels gebruikt worden en preventief. Er is geen toestel dat dieper in het musculair systeem inwerkt als de Equine-Ultrasound.
Voor sportpaarden die intensieve inspanningen leveren kan het soms resulteren in spierpijn of blessures. Door als aanvulling op de trainingen regelmatig je paard te laten behandelen behoud je het gestel van je paard in een top conditie. Het stimuleert eventueel het genezingsproces en zorgt er voor dat je paard zich happy in zijn vel voelt.

behandeling ultrasound
pees blessure

Hoe werkt het?

Vergeleken met traditionele frequentie ultrasound apparaten produceert de long wave, die van toepassing is in het Equine-Ultrasound systeem, een veel effectievere en diepere werking. Dit zorgt voor een sneller herstel bij behandeling van spieren, ligamenten, pezen, gewrichten en botstructuur. De cellen worden bij deze behandeling opnieuw gevormd wat ervoor zorgt dat ze elastischer worden en meer zuurstof krijgen. Dit resulteert in een beter, sneller en langdurig herstel.

Door gebruik van verschillende probes (hand sondes) kan een breed scala aan frequenties gebruikt worden, zodat met hetzelfde apparaat verschillende spier, pees, gewrichten en botstructuren kunnen worden behandeld. Zowel in acute als in chronische stadia.

De therapie is pijnloos en relaxerend. De Equine-Ultrasound is het enige toestel wat door de FEI is toegestaan om te gebruiken bij wedstrijden om het paard te herstellen en voor te bereiden voor inspanningen.

EQ Ultrasound

De Equine ultrasound werkt met low frequency ultrasound waves die 24cm diep in de spieren gaan. Bij paarden is deze kracht zeer nuttig om de spieren volledig te kunnen ontspannen, om de bloeddoorstroming te stimuleren zodat genezingsprocessen sneller werken, om vochtophopingen te draineren, …
Deze ultrasound wordt dus preventief gebruikt bij sportpaarden; enerzijds voor de wedstrijd om het paard los te maken en in optimale omstandigheden aan de start te laten verschijnen. Anderzijds na de wedstrijd om de inspanning sneller te verwerken.

 

equine ultrasound

Wetenschappelijk onderzoek naar de resultaten van EQ Ultrasound behandelingen op paarden werd ook verricht door de Universiteit van Kopenhagen en de Italiaanse paardenkliniek San Biagio. Uit dit onderzoek bleek dat:

87% van de behandelde paarden significant voordeel haalden uit een behandeling met EQ Ultrasound